Friday, October 4, 2013

Tagasi Eldoreti haiglas

Eile, 3 oktoober sai lõpuks see kaua oodatud röntgen tehtud!Juhuuu :)
Aga ikka väikese närvikõdiga, nagu juba tavaks saanud. Alustuseks ütles sekretär meile, et radioloog ei saa nii väikest poissi pildistada, et mingu me teise haiglasse. Palusime ise arstiga rääkida ja ta oli ilma pikema jututa nõus. Kui me eelmine kord Eldoretis käisime, siis uurisime röntgeni hinda ja meile öeldi, et see on 900 KSH (9 eurot), nüüd nimetas radioloog kordades suurema summa- 14000 KSH! (140 eurot). Seletasime siis Kayaga rahulikult, et meil ei ole nii palju raha ja veel juttu juurde ja oplaa, saime hinna 7000 KSH peale. Röntgen sai tehtud, aga kuna meie arstil Dr. Mugalol oli operatsioon, pidime ikkagi terve päeva haiglas ootama, et teda näha ja operatsiooni osas aru pidada.
 Ja nüüd siis raha juurde. Meie esimene naiivne mõte, et saame umbes 200 euroga ilusasti hakkama oli natukene liiga rumal. Eriti kui tahta, et enne meie Keeniast lahkumist (mis on juba 28 oktoober)poiss ka terveks saaks. Arvutasime Teie kallid annetused kokku ja minu arvele on laekunud 1175,02 eurot ja Kaya arvele 643,0 eurot, mis teeb kokku 1818, 02 eurot!!!Ma ei taha siin nõrgana näida, aga kui ma teie annetusi internetipangas kokku lugesin, siis tulid mul interneti kohvikus pisarad silma, uskumatult
palju häid inimesi on olemas!Aitäh korda sada!
Palusime Dr. Mugalolt, kas ta oskab öelda ligikaudse operatsiooni hinna ja kuigi tema oma töö eest raha ei küsi, sest ta tahab ka meid aidata,siis on summa suur. Minu küsimise peale, kas 50 000 KSH (500 eurot) on
piisav, raputas arst pead ja ütles, et rohkem.. Teise pakkumise 100 000 KSH( 1000 eurot) peale ütles ta, et umbes nii, aga isegi rohkem. Anesteesia maksab palju ja operatsioon võib kesta pikalt, arsti sõnul isegi terve päeva, pluss operatsioonist taastumispäevad ja ravimid haiglas. Operatsioon võib kesta kaua, kuna röntgen pildilt on näha, et kusiti on kahest kohast kahjustatud. 
Aga jõudsime ühiselt arusaamisele, et nüüd ei ole enam midagi muud teha, kui meie üritame veel annetusi koguda ja doktor annab endast operatsioonil parima. Seega, kes te seda loete ja olete juba oma panuse teinud..ehk on teil veel mõni hea sõber, kes tahaks või saaks aidata? Tunnen ennast väga ebamugavalt, et rahast uuesti kirjutama pean, sest te olete juba niigi palju aidanud, aga mul ei ole teist valikut.. Kuigi meil on hetkel veel suurema osa summast alles, siis tundub, et sellest ei piisa. 
Emmanuel kirjutatakse haiglasse pühapäeval 6. oktoober ja esmaspäeva hommikul 7. oktoober on operatsioon.
Hoiame siis varbaid ja pöidlaid!

Kui millestki kirjutamata jätsin,aga tahate midagi küsida, siis minu email on eespaevannmari@gmail.com


No comments:

Post a Comment