Saturday, August 10, 2013


Praeguseks oleme käinud kolmes erinevas külas külastamas naistegruppe, kes köik vöitlevad erineval moel HIV/AIDSi vastu. Hetkel me lihtsalt tutvume nende ja nende probleemidega, aga varsti loodame miskit ka korda saata. Näiteks tahame korraldada testimispäevi sellistes külades, kes asuvad liiga kaugel linnast ja samuti plaanime koolides külastust. Eks näis, kuidas see meil  önnestub. Aga gruppidest- Möned neist kasvatavad juurvilju vöi peavad loomi, et neid vöi nende produkte siis müüa ja sellega söögi ja transpordi raha haiglasse teenida.Teised grupid pakuvad väikelaene ja teenivad raha intressidest. Kui pangast laenu vötmisel on intressid suured, siis need grupid pakuvad laenu väiksema intressiga. Näiteks kui laenad neilt 1000 sillingut( umbes 10 eurot), siis pead hiljem tagasi maksma 1100 sillingut, millest 100 on nende kasum.
Vot niimoodi käib business. .
 
Ravimid on hiv positiivsetele ja AIDSi diagnoosiga haigetele tasuta, aga probleemiks on, et inimestel ei ole raha, et söita haiglasse ravimite järgi.  


Kolmas küla, kus elab väga palju lastest orbe, kes osad on hiv positiivsed, osad AIDSi haiged. Ja üks just sundinud ühekuune poiss ei saanudki valida, ta juba ongi positiivne. Aga nad on super armsad!












Naistegrupp, kus saime osad naised n6usse tulema testimispäevale, mille üritame neile varsti korraldada.

Ja kingituseks saime banaane ja avokaadosid.  Asante sana tugevad Keenia naised! Ma hakkan ka harjutama. Alustan näiteks ühest banaanist.

No comments:

Post a Comment